D-Nest

Paxx from Marrax Place (LOSH 1181767) x Mytchical Force's Aphrodite Morticia  (NHSB 3160855)

Geboren op 4 februari 2023 - 3 reutjes (Groen, Rood, Blauw) en 7 teefje (Zwart, Paars, Roze, Geel, Oranje, Grijs, Bruin) 

Alle pups zijn inmiddels gereserveerd

Heeft u interesse in een pup van onze kennel, neem dan contact met ons op via het puppy formulier

Up-date

Wil je niets missen van de vorderingen rond het D-nest, houd dan onze Facebook pagina in de gaten


4 maart - week 4

Het hek is van de dam ondertussen. De pups slapen nog veel maar in de 10 minuten dat ze wakker zijn gaan ze al aardig op onderzoek uit of ze zijn flink aan het stoeien met elkaar. Ook beginnen ze steeds meer naar mensen te trekken. De werpkist is inmiddels uit de puppy ren zodat ze meer ruimte hebben om te ontdekken.
Voorzichtig zijn we begonnen met afspenen en de pasta die ze krijgen gaat er met veel smakken snel in.


25 februari - week 3

De ogen en oren werken ondertussen prima net zoals dat het lopen steeds beter gaat. Af en toe doen wordt al gerend of zijn ze aan het springen en ze kunnen elkaar ook al aanvallen. Grommen en blaffen gaat ze ook steeds beter af en als ze niet op tijd hun eten krijgen dan laten ze dat wel weten. De eerste knuffels en vreemde voorwerpen zijn inmiddels ook aan de werpkist toegevoegd en dat vinden ze mega interessant. Vooral van de knuffelbeer wordt gretig gebruik gemaakt want die ligt overheerlijk. De karaktertjes komen langzaam bovendrijven en het lijkt erop dat het een divers zooitje wordt.


18 februari - week 2

De 2e week verloopt net zo voorspoedig als de 1e week. Alles gaat voortreffelijk en aan het eind van de 2e week gaan de oogjes goed open en klappen de oortjes van het hoofd af. Ook beginnen ze al licht waar te nemen en af en toe beginnen ze ook al op geluiden te reageren. Grommen en blaffen kunnen ze al als de beste want er komen me af en toe geluiden uit de werpkist, Zelfs Morticia staat soms verbaasd te kijken. Langzaam beginnen ze met iets wat op lopen lijkt en sommigen kunnen al echt zitten.


11 februari - week 1

Na een voorspoedige bevalling met een zeer relaxte teef is de 1e week voorbijgevlogen. De pups doen het goed Ze drinken, slapen en eten goed en we horen ze verder weinig tot niet. Moeders komt de werpkist bijna niet uit en als we een pupje proberen te wegen dan zit ze daar met haar neus bovenop om alles in de gaten te houden.
De pups groeien goed en komen goed bij qua gewicht. Het is een heerlijk content nestje en we smelten elke keer als we ze zien.


4 februari 2023 - Daar zijn ze!

Op zaterdag 4 februari is ons D-nest geboren. Het was een lange zit, maar uiteindelijk is Morticia bevallen van 10 mooie gezonde stevige pups. Dit keer zijn er 3 reutjes en 7 teefjes geboren. Moeder en pups maken het uitstekend. Morticia is wederom ape trots op haar nestje en wij kijken uit naar de komende weken hoe de heren en dames zich zullen ontwikkelen.


26 januari - Tellen maar!

Vanmorgen zijn we met Morticia bij de dierenarts geweest om een idee te krijgen van hoeveel pups we kunnen verwachten (dan weten we wanneer mevrouw straks klaar is met de bevalling). De pups liggen er mooi bij en het wordt weer gezellig. Nog een kleine 2 weken en dan verwachten we dat de kleintjes zich zullen voorstellen.


5 januari - Dracht Bevestigd!

Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest voor het bevestigen van de dracht middels een Echo. Nu is ons dametje al aardig gegroeid en heeft ze ook al een buikje, dus dat ze dragend was wisten we eigenlijk wel. Maar nu hebben we ook daadwerkelijk bewijs dat er weer een gezellige tijd aan gaat komen met de pups van Morticia en Paxx. Aan het eind van de maand gaan we voor het volgende onderzoek zodat we ook weten hoeveel we er ongeveer kunnen verwachten.


7/8 december - Romantische Rendezvous

Morticia verrrasde ons wederom door 2 maanden eerder dan gepland loops te worden, maar je kan de natuur niet tegen houden, dus gingen we weer op visite bij haar vriendje Paxx. Ondanks de kou hadden de twee het ontzettend naar hun zin en gezellig, resulterend in 2 keer een vlotte dekking.

 

Nu is het wachten tot we voor de echo naar de dierenarts kunnen om de dekking en de zwangerschap te kunnen bevestigen. Fingers crossed!