B-Nest

Paxx from Marrax Place (LOSH 1181767) x Dutch Working Malinois Ciara Freya (NHSB 3002536)

Geboren op 4 april 2021 - 4 reutjes (Zwart, Blauw, Paars, Geel) en 1 teefje (Roze) Alle pups zijn inmiddels gereserveerd

Klik hier voor foto's van ons B-nest

Up-date

Wil je niets missen van de vorderingen rond het B-nest, houd dan onze Facebook pagina in de gaten


2 mei 2021

Dat was een interessante week. De pups groeien goed en inmiddels zijn ze druk op onderzoek uit en beginnen ze steeds meer de wereld buiten de directe nest omgeving te verkennen. Zo hebben ze inmiddels geroken van de buitenlucht, en die rook best lekker. Alle pups waren erg blij met het gras, dat was lekker zacht om op te liggen. Ook was  er allerlei moois om te zien op het gras, allemaal speelgoed van verschillende materialen en een heuze "Ballen tent" om de pups te vermaken. Grote broer Loki was ook even langs gekomen om zijn half broertjes en zusje te bewonderen, die was toch wel erg interessant, als moest Loki toch even een paar keer kijken wat dat nou precies was daar voor zijn neus.

Omdat de pup dit weekend 4 weken zijn geworden was het bezoek uur geopend en zijn de eerste nieuwe eigenaren op visite geweest, dat was wel erg interessant al dat geknuffel en de pups hebben volop genoten van alle aandacht. En nu ze langzaam maar zeker steeds groter worden zijn ze in middels ook bekend met het eten van vlees. Moeders meld is lekker, maar het vlees gaat er zeker goed in, bij sommigen zelfs heel goed en die hebben dan nu al moeite als hun bakje leeg is en een van de anderen nog wat over heeft.

Ook beginnen we steeds meer te zien van de diverse karakters en worden ze steeds meer kleine individutjes.


25 april 2021

Langzaam aan worden de pups actiever en actiever. Inmiddels zijn ze 3 weken oud en beginnen ze vanalles te ontdekken.

Ze zijn deze week ook verhuisd van de kraamkamer naar de puppy kamer waar ze meer ruimte hebben en ook langzaam aan kennis gaan maken met de verschillende speeltjes en voorwerpen. Vooral de grote knuffels zijn favouriet.

Ook beginnen ze langzaamaan te proberen wie er de baas is en wordt er op de puppy manier toch al regelmatig wat gegromden gegrauweld.


18 april 2021

Alweer 2 weken oud, wat vliegt de tijd! De pups doen het goed en we zien langzaam aan de oogjes open gaan. Ze worden steeds actiever en ook proberen ze al te lopen, al zijn die achterpootjes nog best lastig the besturen. Alle pups zijn inmiddels ruim verdubbeld in hun gewicht en er zijn er zelfs al een paar die op de 2 kilo zitten.

Ook zien we langzaam aan al wat karakter trekjes ontstaan. Het kleine dametje is relaxed, maar is zeer niet te beroerd om zich tussen haar grote broers te drukken om de beste tepel te kunnen pakken. We zijn erg benieuwd nu ze langzaam aan beginnen te lopen en de oogjes open zijn, hoe de karaktertjes zich verder zullen ontwikkelen.


11 april 2021

Er is alweer een week voorbij en de puppies groeien als kool.

Net als bij het vorige nest laat Freya ook hier weer zien dat ze een goede moeder is. En het gaat nu allemaal wat relaxter, Freya heeft haar 2e nestje en ook wij weten al wat we kunnen verwachten. Het is leuk om te zien hoe de kleintjes zich ontwikkelen. Ondanks dat ze nog niet veel meer doen als eten slapen en een beetje door de werpkist heen tijgeren zie je toch al karakter trekjes ontstaan. Zo is het teefje ontzettend relaxed, zijn reutje geel en reutje paars ontzettende vreetzakken, reutje blauw heeft continu het grootste woord en reutje zwart wil zich nogwel eens in de nesten werken door ergens heen te schuivelen waar hij vervolgens niet verder kan.

We zijn erg benieuwd hoe ze zich verder zullen ontwillelen en wat voor een gezichtsuitdrukkingen ze zullen krijgen zodra de oogjes open gaan


4 april 2021

De puppies zijn geboren. Op 1e paasdag zijn er 5 gezonde puppies gearriveerd. Moeder en pups maken het goed. Het betreft 4 reutjes en 1 teefje. Het meisje is klein maar fijn en weet zich heel goed te weren tussen haar broertjes.


22 maart 2021

De eerste officiële foto's van de puppies :-)

Freya is 49 dagen dragend en vandaag konden we voor de röntgen foto naar de dierenarts om een indicatie te krijgen van het aantal pups dat we kunnen verwachten. Het lijkt een mooi aantal te worden, maar zeker weten we dat natuurlijk pas als ze allemaal zijn geboren. Freya buit haar zwangerschap in elk geval goed uit: Veel knuffelen, veel eten en zo weinig mogelijk doen.


1 maart 2021

Het is bevestigd de KI is geslaagd en Freya is dragend van Paxx from Marrax Place.

Als alles goed blijft gaan zullen we de pups rond de pasen verwachten.


1 februari 2021

Vandaag hebben we Freya laten "dekken". Geen gezellig onderonsje bij kaarslicht, maar een ietwat kille bedoeling bij de dierenarts. Vanwege de COVID-19 situatie en alle restricties die er momenteel gelden in zowel België als Nederland hebben we voor de veiligst optie gekozen en Freya Kunstmatig laten insemineren bij de onze eigen dierenarts via endoscopische KI.

Als alles goed is gegaan verwachten we begin april ons B-nest. Op 1 maart gaan we eerst terug naar de dierenarts voor een echo en daarme hopelijk de eerste foto's van de toekomstige pups.